• September 29, 2022

Hoe maak je een plasma aansteker – de gemakkelijkste manier

Plasma aansteker

Deze aanstekers zijn er in verschillende vormen en maten. Ze zijn meestal gemaakt van metaal of plastic en hebben meestal een glazen buisje waarin de pit zit. De lont is een stuk papier dat in een brandbare vloeistof is gedrenkt, die vervolgens wordt aangestoken door een butaangaspatroon. Deze aanstekers worden meestal gebruikt met een glazen buisje waarin zich een lont bevindt die in een brandbaar materiaal is gedoopt. Deze lont wordt aangestoken door een butaanpatroon, waardoor de lont wordt verwarmd en een vlam gaat vormen. Omdat butaan zeer vluchtig is, zijn deze aanstekers niet veilig om binnenshuis te gebruiken. Omdat butaan zeer vluchtig is, mogen deze aanstekers alleen buitenshuis worden gebruikt en moet daarbij voorzichtigheid worden betracht.

Hoe maak je een plasma aansteker?

Om een plasma aansteker te maken, moet je eerst verzamelen wat je nodig hebt. Je hebt een butaangasbus en een aansteker nodig, een glazen houder, een fornuis, een pan, een alcohol aansteker en wat papier. In de butaangasbus zit het gas voor je aansteker. Zet dan je gasstelletje, pan en glazen pot klaar. Nu hoef je alleen nog maar het butaan in het blikje te doen, het in het gasstelletje te doen en de vlam te verhitten. Zodra de bus heet genoeg is, doe je het butaan in je aansteker.

U bent nu klaar om te beginnen met het maken van uw eigen kaarsen en aanstekers. Het volgende onderdeel vergt echter wat oefening, dus laat je niet ontmoedigen als het de eerste keer niet goed gaat. Leg een stuk papier in de houder, steek de aansteker tegen het papier en steek het aan. Haal nu het papier eruit en zet de vlam tegen het glas.

Is het maken van een plasma aansteker de moeite waard?

Het antwoord op deze vraag hangt echt van u af. Als u graag kaarsen aansteekt, en uw eigen kaarsen maakt, dan raden wij u ten zeerste aan om een plasma aansteker te maken. Hiermee kunt u de kaarsen aansteken zonder gebruik te hoeven maken van lucifers, butaanaanstekers of andere gevaarlijke lichtbronnen.

Deze aanstekers kunnen ook worden gebruikt om veilig kampvuren en andere vuurpotten te maken. Ze kunnen zelfs worden gebruikt als pijpaansteker voor pijpen en sigaren. De mogelijkheden zijn eindeloos, en zullen uw leven op meer dan één manier beter maken.