• August 16, 2022

Het moderne aardewerk

Aardewerk uit de bronstijd | Rijksmuseum van Oudheden

Bij het vervaardigen van polijstmiddelen worden talloze methoden gebruikt, waarvan de meest voorkomende de methode van bleken is. Dit is het proces waarbij de kleurdragende onzuiverheden worden verwijderd op een manier dat de kleur behouden blijft.

Er worden ook een aantal methoden gebruikt bij de productie van polijstmiddelen, waarvan schuurpapier de meest voorkomende is. Het schuurpapier is niets nieuws, maar de gebruikte methode wel. Het papier is gemaakt van een vezelachtig materiaal dat schuurpapier wordt genoemd. Het schuurpapier wordt vervolgens bevochtigd met een kleurvloeistof. Bij deze methode ontstaat er een gekleurde vlek op het papier, waarna het papier verder wordt geschuurd en tot slot gefineerd.

In het verleden werd aardewerk gezien als een luxe, die vanwege de hoge kwaliteit betaalbaar was. Aardewerk is massaal geproduceerd, grotendeels vanwege het gebrek aan vaardigheid om het te produceren. Het gebrek aan vaardigheid werd voornamelijk veroorzaakt door de gebruikte massaproductiemethoden. Bovendien leidden de vooruitgang in technieken met de massaproductie tot de fabrikanten, die het zich konden veroorloven om de gebruikte technieken te veranderen. Zo werden aardewerktechnieken', met name 'Cilers' stoomhand- en perssystemen', geïntroduceerd die het mogelijk maakten om een ​​hoge kwaliteit te produceren die vergelijkbaar was met die voorheen voorbehouden was aan de rijken.

De moderne aardewerkindustrie is een big business, daarom is het gemakkelijk om Pools aardewerk te vinden samen met de moderne aardewerkapparatuur. Dit is de reden waarom zoveel mensen tegenwoordig Pools aardewerk willen kopen. Het authentieke aardewerk samen met het moderne aardewerk zijn twee heel verschillende dingen. Veel mensen willen tegenwoordig echter nog steeds Pools aardewerk kopen vanwege traditie, omdat veel van de moderne fabrikanten dezelfde tradities volgen.

Sommige moderne pottenbakkers die authentiek aardewerk produceren, volgen de oude technieken en produceren mooi werk. Veel producten die tegenwoordig worden verkocht, worden echter in bulk geproduceerd, wat de kwaliteit van het product aantast. Bovendien kan de grote investering in het moderne aardewerk onpraktisch zijn voor veel moderne mensen, die economische deals nastreven.

Verder is het Authentieke Aardewerk alleen te herkennen aan een specifieke kwaliteit klei, een speciaal baktype en een mal van de plaat. Deze zijn in de meeste gevallen niet goed bereikbaar. Hierdoor zijn de goedkope producten overal op internet verkrijgbaar. Soms blijkt uit de moderne pottenbakkers het oude aardewerk. Dit is de reden waarom er tegenwoordig een grotere vraag is naar Pools aardewerk.

Tegenwoordig zijn er veel Poolse pottenbakkersclubs die hun leden een maandelijks abonnement verstrekken. In sommige gevallen wordt een percentage van de vergoeding terug geïnvesteerd door de clubs om hun onkosten te betalen. Het is via dergelijke wegen dat mensen zowel modern als traditioneel aardewerk kunnen verwerven. De twee bovengenoemde factoren werken echter tegen elkaar in.

Zo is de prijs van de Authentic Pottery zeer concurrerend in de markt. Dit is de reden waarom veel mensen niet de moeite nemen om ernaar te kijken. Ze besteden hun tijd en geld liever aan het zoeken naar goedkope spullen. Aan de andere kant is het seizoen waarin de goedkoopste Pottery te vinden is het einde van het seizoen.

Op dit moment is de Authentic Pottery in de trend. Men zoekt naar de mooie handgemaakte stukken die voor een langere tijd bewaard kunnen worden. Dit is de reden waarom mensen blijven investeren in aardewerk, zelfs nadat ze een leeftijd hebben bereikt waarop het te vroeg is om te worden vervaardigd.